Alweer een paar weken geleden had ik mallen besteld, zowel voor vetplantjes, als voor plantenbakjes. De plantjes had ik al eerder een keer gemaakt, maar afgelopen weekend had ik eindelijk tijd om met de potjes aan de slag te gaan!

Ik heb natuurlijk al vaker mallen besteld op het internet, maar dit voelde toch net even wat spannender! Normaal koop ik een mal voor zeep of kaarsen, maar dit keer had ik dus een mal gekocht om een potje van beton te kunnen maken. Nog niet eerder had ik van beton geprobeerd een bakje te maken, dus dat vond ik best spannend. Ondanks dat ik het spannend vond, had ik toch 2 mallen besteld, namelijk deze 2:

In de middag had ik ze vol gegoten met beton. Voor de zekerheid had ik hem wat vochtiger gemaakt, zodat hij wat beter vloeibaar zou zijn. De wandjes zijn namelijk best smal, en ik was bang dat anders het beton niet helemaal onderin zou komen. Dat beton gieten duurt allemaal niet zo lang, maar dat wachten tot het hard is… Daar had ik helaas niet genoeg geduld voor! De linker mal bestaat zoals je kan zien uit 3 potjes…. Maar de volgende dag voor ik naar mijn werk ging, was ik zooo nieuwsgierig, dat ik ze er zo graag uit wilde halen dat ik dat ook deed… Bij de rechter ging dat goed, maar bij de linker helaas niet 🙁 Maar goed, ik had er nog 2 over, die ik lekker nog even liet zitten tot na mijn werk. En blijkbaar was mijn kat net zo nieuwsgierig naar het resultaat als ik, want die kwam gelijk even kijken:

En vandaag was het tijd om de vetplantjes en de bakjes te combineren. Nog best wel even een gedoe, want de vetplantjes moet ik boven de bakjes hangen op de juiste hoogte, zodat het lontje dat ik al in het plantje had zitten, ook in het onderste gedeelte komt. Maar het is gelukt, en ik ben zoo happy! Nieuwe betonbakjes zijn alvast in de maak!


Geef een reactie