Om inspiratie op te doen voor het maken van kaarsen, zit ik laatste tijd veel op Pinterest. En één van de leuke ideetjes die ik daar voorbij zag komen, was een combinatie van beton en kaars. Samen met mijn man heb ik een nieuw bord gestart, en dat bord is inmiddels aardig gevuld! Helaas was het zaterdagavond en was de praxis dicht, dus we moesten een dagje wachten met het uitproberen 🙁

Zondags stonden we in de praxis tussen de verschillende soorten beton… Op internet hadden we gevonden dat je het beste beamix 100 kan kiezen. Dus met een zak van 20 kilo gingen we naar huis!

We hadden alvast wat verschillende dingen klaar gezet om mee aan de slag te gaan:

  • kleine bakvormpjes, waar ik waxinelichthouders van wilde maken,
  • wc rollen en een plastic bakje die ik half met beton, half met kaarsvet wil vullen
  • plastic bekers, oa voor als waxinelichthouder, maar ook om er bakjes in de vorm van een plastic bekertje van te maken
  • Een kartonnenbakje om 3 waxinelichtjes in te zetten

Tijd om beton te maken! We kwamen erachter dat die beamix 100 nog best grof is, dus eerst hebben we de grove stenen eruit gezeefd. Vervolgens een beetje water erbij gedaan volgens de instructie en toen… nog wat extra water omdat het wel erg droog was! Daarna hebben we alles in de bakjes en zo gedaan en toen moesten we 24 uur (!!!) wachten.

Vervolgens na een nachtje slapen en een dagje werken, was het eerste wat ik deed toen ik thuis kwam de spulletjes uit de mallen halen. Het plastic bakje en de wc rolletjes kon natuurlijk nog niet, daar moest ik eerst kaarsvet op gieten. Gelukkig hoefde ik voor het stollen van het kaarsvet niet zo ontzettend lang te wachten! Het uiteindelijke resultaat:

Erg blij met het resultaat!! En helemaal niet moeilijk. Het moeilijkste was toch wel het 24 uur wachten!


Geef een reactie