Eerder schreef ik al over mijn nieuwe hobby, kaarsen maken! De kaarsen die ik vorige keer gebrand heb zijn alweer op, dus tijd voor een nieuwe lading!

Kleur toevoegen

Vorige keer had ik geprobeerd om mijn zeepkleurstof toe te voegen, maar dat bleek nou niet bepaald te werken. Tijd dus om google om hulp te vragen. Kortom: kleurstof voor kaarsen zit niet in een flesje, laat staan dat een paar druppeltjes genoeg zijn. Op internet las ik dat je als beginner was krijtjes zou kunnen gebruiken. Dat had ik al vaker in filmpjes voorbij zien komen, dus leek me dat de moeite waard om te proberen. Ik ga dit nu pas voor de 2e keer doen, dus dan mag ik mezelf wel beginner noemen toch? Op naar een speelgoed winkel, en weer naar buiten met een setje was krijtjes. De kassière was wel enigszins verbaasd dat het voor mijzelf was.. 🙂

Aan de slag

Hieronder de spulletjes die ik gebruikt heb: Een pannetje met een smeltpan (au bain marie), een mal van een roos, paraffine was en natuurlijk mijn krijtjes!

Tijd om aan het werk te gaan. Ik vulde de mal met de was korrels, en goot het over in het smelt pannetje, nog een beetje extra erbij, omdat er straks natuurlijk geen lucht tussen zit. Het begon best snel te smelten, en toen besloot ik er een klein beetje blauw waskrijt bij te doen:

 

Dit werkt in ieder geval een stuk beter dan de kleurstof die ik voor mijn zeep gebruikt, met mengt nu gelukkig ook werkelijk met het kaarsvet!

Aangezien soja en paraffine was beide een andere basiskleur hebben (soja was is wat geliger), was ik erg benieuwd hoe het eruit zou zien als ik beide blauw zou maken. Enne, ik vind beide erg leuk geworden! Wel is degene met soja was (links) wat minder goed gemengd. Ik weet niet of ik daar iets in fout heb gedaan, of dat het komt door het type was. Maar eigenlijk vind ik het nog best een leuk effect geven! Welke vind jij leuker, de soja (links) of de paraffine kaars (rechts)?


Geef een reactie