Alweer even terug kreeg ik de vraag of ik op de volgende molenmarkt wil staan, dit keer tijdens het oogstfeest! Maar, wel een markt met een opdracht: Iedereen moet een streekproduct verkopen dat je kan linken aan een Europees land: Frans stokbrood gemaakt van Edes graan of Italiaans schepijs gemaakt van lokale melk bijvoorbeeld.

Dat vond ik nog best een opgave eigenlijk! Met eten lijkt me zoiets makkelijker, maar met zeep… En toen begon het toch weer te kriebelen om eens iets te gaan proberen met gedroogde bloemen/kruiden in zeep. Ik had er al eerder aan zitten denken, maar er zijn zoveel leuke dingen dat ik er gewoon nog geen geld in had willen stoppen. Maar nu had ik een goede reden! Kortom, ik heb gekozen voor Franse lavendel zeepjes!

Zoektocht naar lavendel

Wat alleen beetje jammer is van gedroogde lavendel, dat ze dat niet hier in de buurt verkopen. Dus dan ben je al snel aangewezen op het internet, en dus ook verzendkosten. En op het moment dat je voor 3 euro iets wil bestellen, vind ik 6 euro verzendkosten best zonde! Dus ging ik op zoek naar een mooie deal. Tijdens het googlen en kwam ik erachter dat er ook iets bestaat als lavandin. Dat is een kruising tussen echte lavendel en spijklavendel. Hij wordt ook wel geurlavandel genoemd, omdat hij een sterkere geur heeft dan lavendel. Dat dat vond ik eigenlijk wel interessant! Vandaar dat ik besloot om voor lavandin te gaan. Enige dingetje nu nog was.. Hoe zwaar is lavendel eigenlijk? Ik had wel een idee hoeveel ik wilde, maar hoeveel zou dat wegen? Maar na een beetje verder zoeken had ik een mooie deal gevonden voor 1 kilo… 1 kilo, klinkt wel erg veel.. gedroogde lavendel zal niet zo zwaar zijn… toch?

Nou, dat is inderdaad veel!! Een dag later kwam het binnen, en ik heb eerst een kwartier heel hard zitten lachen.. Zo’n gigantische zak was het! Even voor het idee van hoe groot de zak is, heb ik mijn hand mee gefotografeerd… Hier ehh, kan ik wel even mee vooruit! Nu maar hopen dat de zeepjes leuk worden en goed verkopen, haha!

Inmiddels heb ik vandaag bakken bij de Action gehaald om ze makkelijker in te verpakken. 4 bakken van 2L heb ik er voor nodig gehad! En dan nog paste niet alles er in!

 


Geef een reactie