Een tijdje geleden kwam iemand uit de familie van mijn man naar mij toe met de vraag of ik ook workshops gaf voor kinderfeestjes!
Dat was wel iets waar ik al eens aan gedacht had, maar ik heb een fulltime baan, we zitten in een verhuizing, dus niet iets wat ik uitgedacht had. Maar wel iets wat mij erg leuk leek! Ik ben gelijk aan het brainstormen gedaan hoe je dat nou zou kunnen doen met een groepje kids van 6 jaar. Want, die zeep wordt toch wel heet! En kunnen kinderen wel een beetje gedoseerd geur en kleur toevoegen?

Mal uitzoeken

Ik ging de uitdaging aan om iets leuks te verzinnen voor de verjaardag. Ik vertelde haar wat voor zeepmallen ik heb, en toen kwam ik erachter… Niet echt iets stoers! Ik heb voornamelijk bloemen en hartjes… Na wat zoeken op Aliexpress bedacht ze dat ze dino zeepjes wel in de smaak zouden vallen.

Aangezien ik deze nog niet had, heb ik ze besteld. Twee stuks zelfs, aangezien ze met 7 kids zouden zijn, en anders zou dat net niet passen.

Kindvriendelijk maken

En dan… Hoe zorg ik ervoor dat niemand met brandblaren naar huis toe gaat? Ik heb zelf een au bain marie pannetje, maar werken met kokend water leek me niet zo handig, en daarnaast is het toch wat langzamer. Na wat gegoogled te hebben kwam ik op het idee om kleine transparante maatbekertjes te gaan gebruiken. Deze kunnen mooi in de magnetron en dan kunnen ze in het maatbekertje de kleur en geur toevoegen. Nou ja, zij… Ik heb wat geurtjes die ik eigenlijk niet meer gebruik, en die mogen ze van mij zelf wel doen, maar de kleurtjes ben ik toch wel beetje zuinig op!

Aan de slag

Alles uitgedacht en voorbereid ging ik op pad met al mijn spulletjes. Ik had voor alle kids alvast een zakje gemaakt met de precieze hoeveelheid zeep, zodat ik  niets meer hoefde af te wegen. De kinderen waren nog druk bezig met de lunch, dus ik kon alles rustig klaar leggen. En toen begon het! 7 drukke kids die natuurlijk allemaal als eerste wilde! We waren met 3 volwassenen, dus dat was wel erg prettig. Ik smolt de gietzeep, zij mochten een kleurtje uitkiezen die ik erbij deed, en vervolgens mochten zij de geur erbij doen, roeren en zelf gieten!

Ze waren natuurlijk helemaal hyper, dus ik moest wel een paar keer herhalen dat ze voorzichtig moesten doen met de tafel, aangezien de zeepjes anders zouden mislukken, maar dat ging erg goed!

 

Eindresultaat

Helaas was ik niet bij het eindresultaat, maar wat ik begreep is dat ze zelf de zeepjes uit de mal mochten halen, en dat ze er super trots op waren. En geef ze eens ongelijk, want ze zijn heel stoer geworden!


Geef een reactie