Je kan zoveel leuke dingen doen met zeep! Op youtube zijn genoeg filmpjes te vinden, zo kwam ik er laatst één tegen waar ze mooie kristallen maakten.

Stap 1: Het idee is om eerst een heel dun laagje transparante zeep onderin te doen. Ik weet niet precies waarom, maar daarin volg ik trouw het filmpje. Ik verwacht dat het is om mn mal te beschermen voor de volgende stap.

Stap 2: Als de dunne transparante laag is afgekoeld (gaat heel snel), dan is het tijd om 2 kleuren uit te kiezen, en er een paar druppels van aan beide uiterste te druppen. (Ik verwacht dat als je dat zonder die transparante laag doet, dat het dan in de mal trekt)

Stap 3: De mal vullen met nog meer transparante zeep! Hierbij goed opletten, want je kan de kleurstof een bepaalde kant opduwen. Je kan er dan zelf voor kiezen of je een stukje transparant houdt in het midden, of het juist een beetje laat overlopen.

Als dit eenmaal afgekoeld is, ziet het er bijvoorbeeld zo uit:

Ook al erg leuk, maar nu hebben we eerst een ander doel!

Stap 4: de blokken halveren in de lengte, kan gewoon met een aardappelschil mesje!

Stap 5: en als laatst, de hoekjes een beetje bijsnijden. Het ene hoekje wat dikker, een andere weer wat langer. Lekker variëren! Dit geldt voor zowel boven als onder. Het mooiste is als ze in het midden bij elkaar uitkomen.

En dan krijg je dit als eindresultaat, mooi toch?!


Geef een reactie