Toen ik net begonnen was met handletteren, zat ik veel op Instagram voor inspiratie. En soms kwam ik daar filmpjes  tegen van een poeder waar ze iets mee deden, waardoor het van structuur veranderde of zo, en waardoor het ging glitteren… Geen idee had ik wat het was! Na een zoektocht kwam ik er achter dat het embossing was. Ik kwam er wel achter dat het niet zo goedkoop was om dat eens uit te proberen, dus ik besloot, heel verstandig, dat ik eerst even wat langer moest handletteren voor ik dat zou gaan uitproberen.

Ehm, embossing? wat is dat?!

Voor degene die nu dit blog lezen en denken, embossing?! Poeder?? huh?! Ik zal even wat meer informatie geven. Je hebt hier een speciale stift voor, die wat langer vochtig blijft. Hiermee teken of schrijf je wat je zelf wil en vervolg strooi je er poeder overheen. Doordat de inkt nog een beetje vochtig is, blijft het poeder zitten op de plek waar je net geschreven of getekend hebt. Nu kan je het poeder er vanaf schuiven door het op zn kant te houden (van het op met een papiertje met een vouw, zodat je het weer terug kan doen in het potje). Als laatste verwarm je met een heat gun (een soort föhn) het poeder, waardoor het hard wordt en op het papier blijft zitten. Met een heel mooi effect!

Kadootje van sinterklaas

Maar goed, 8 maanden later toen ik mocht bedenken wat ik op mijn sinterklaas lootje wilde zetten, leek het me nog steeds erg leuk! Een mooi moment om ervoor te zorgen dat het mij helemaal geen geld zou kosten 🙂 Ik heb toen embossingpoeder en de transparante inkt stift gekregen, en tijdelijk een heat gun geleend van familie. (Inmiddels heb ik op mijn verjaardag op 28 januari mijn eigen gekregen, omdat ik het toch wel erg leuk vond!)

Ik had wit, zwart, zilver en goud gevraagd. Leken me mooie basis kleuren! (alleen helaas kwam ik er bij het uitproberen achter dat het niet wit, maar alleen glitter was…)

Uiteraard ben ik gelijk aan het uitproberen gegaan, en dit was mijn eerste probeersel:

Het zwarte is gewoon met een fijnschrijver, maar het goude, glimmende is dus met embossingpoeder gemaakt!

 

 


Geef een reactie