Vorige week heb ik voor de eerste keer mijn zeepjes verkocht! Super spannend, hoeveel moet ik maken? Ga ik überhaupt iets verkopen?

De weersvoorspellingen hielpen helaas niet echt mee, na 2 dagen sneeuw, zou het woensdag regenen. Nu is regen sowieso al niet zo fijn, maar als het er sneeuw ligt… Dan wordt het een zooitje!

Mijn bedoeling was om dinsdag avond het laatste af te ronden. Jep, je leest het goed, het was mijn bedoeling! De werkelijkheid, was dat ik woensdag de hele ochtend nog bezig ben geweest om mn zeepjes leuk in te pakken, stickertje er op, lintje er bij! Donja zou mij om half 1 ophalen, en gelukkig was zij aan de late kant doordat het erg druk was op de weg.

Daar aangekomen hebben we onze tafel ingericht, en toen was het wachten.. Geduldig wachten… Tot de markt eindelijk begon.. En toen tot de eerste klant kwam…

Gelukkig ben ik erg goed in wachten… whaha, ok, misschien niet echt..

Maar goed, toen kwamen de eerste mensen. Ze liepen langs, keken, hoorde ons verhaal aan, vonden het leuk, en liepen weer verder. Tot er een vrouw bij mij kwam die heel enthousiast was. Ze vertelde me dat ze nog even de rest van de markt ging bekijken, en dat ze daarna terug zou komen om wat dingen te kopen. Jaaa, mn eerste klant! En toen ze terug kwam werd ik nog blijer, ze pakte eerst een zeepwoord, “die wil ik…”, en toen nog één “en die wil ik, hmmm… *zoekend*, en deze, oh en nog dit losse zeepje”. Dus ik half in shock, whoaaa!! Vier zeepjes bij de eerste klant! Zij was overigens wel mijn beste klant, maar gelukkig bleef het aardig doorlopen.

Ondanks het slechte weer hebben Donja en ik nog aardig wat verkocht. Donja heeft zelfs achteraf nog een bestelling via de mail gehad! Ik zelf was helaas net niet uit de kosten, maar misschien heb ik het ook wel een beetje bont gemaakt met de uitgaven.. Maar goed, een hobby mag geld kosten, en ik vond het erg leuk om te doen!

Gelukkig vonden de mensen die het organiseerde het ook leuk, dus ik hoop dat we nog een keer uitgenodigd worden voor een volgende markt!!

 


Geef een reactie