Inmiddels ben ik alweer een tijdje bezig met handletteren en zeepjes maken. Ik had ook het idee om de zeepjes die ik maak te gaan verkopen als leuke kadopakketjes. Dit kon werkelijkheid worden toen ik hoorde van Jouw Marktkraam in Wageningen. De eerste paar weken verkocht ik zo hier en daar wat, ik kon net quite spelen met de huurkosten en wat ik verkocht. Helaas te weinig om de kosten van het maken van de zeepjes te vergoeden, maar goed, een hobby mag geld kosten, toch?!

Tegenvaller en een meevaller

Maar, helaas, in de zomervakantie werd het een dode boel bij mijn kraampje. Ik verkocht niets! Dus heb ik vorige maand maar mijn spulletjes weer opgehaald. Dat vond ik toch wel erg jammer, want zeepjes maken zonder er iets mee te doen is toch wel zonde! Gelukkig kreeg ik toen de vraag van mijn schoonmoeder of ik interesse had om op een kerstmarkt te komen staan. De zus van mijn schoonmoeder heeft een zorgboerderij, en elk jaar organiseren zij een kerstmarkt met lokale ondernemers die zelf producten maken. Kaarsen, rieten manden, honing, dat soort dingen! En of een vriendin van mij die hele leuke en mooie taarten kan maken dat ook leuk zou vinden!

Nieuwe ideeën

Nou dat leek ons wel wat! Dus ik heb mijn zeepmateriaal en ideeën weer uit de doos gehaald en ben gaan bedenken wat ik zou kunnen gaan doen. Ik heb nog een aantal dingen over van jouw marktkraam, maar ik wil natuurlijk ook wel wat kerstdingen gaan maken! Dus ben ik aan het bestellen geweest bij aliexpres! Ik heb bijvoorbeeld een mal met 6 kerstfiguurtjes gekocht, een kerstster, een rendier, een kerstman, een kerstboom, een sneeuwpop en een kerstkransje. Ik heb ze nog niet allemaal gebruikt, maar dit is tot nu toe het resultaat:

 

 

Op het plaatje rechts zie je linksboven de sneeuwpop. Niet heel goed herkenbaar vind ik, maar deze is gemaakt met biologische gietzeep! Vandaar ook dat het een wat andere kleur is. Verder wel erg tevreden met de zeepjes, vooral de tweekleurige kerstman vind ik echt super leuk geworden!!

Verder heb ik wat touw gekocht, om bv een zeep in de vorm van een  hart te maken met een touw er door heen. Dat zag ik laatst ergens, en dat zag er zo leuk uit! Misschien ook leuk voor in de kerstboom, hahaha. Vandaag ook al een aantal hartjes gemaakt, alleen zijn ze wat groter uitgevallen dan ik in gedachten had! Dus daarna verder gegaan met wat kleinere. Het resultaat:

De 2 gele die links liggen zijn weer van biologische gietzeep, de andere van normale met een vrolijk kleurtje.

Kerstletters

IMG_20171202_130523.jpg

En uiteraard ga ik ook weer zeepletters verkopen! Tot nu toe al 2 klaar:

Een rode XMAS met witte onderkant, en een groene KERST

 

 

 

Bruisballen

IMG_20171202_161721.jpg

Maar naast zeep ga ik nu ook bruisballen maken! Ik heb gezien dat je daar niet veel voor nodig hebt, dus ik dacht, dat kan ik ook! En de silicone mallen die ik eerder al besteld hadden, leken mij ook leuke vormen voor een bruisbal! Niet dat het dan nog echt een bal is… Maar een bruisfiguurtje?

Pakketjes

En dan dus wat bruisfiguren en zeepjes maken en dan met een washandje of een leuke spons of zo een leuk pakketje maken! Online heb ik wat blokbodemzakjes besteld, en gisteren heb ik bij de Hema washandjes gehaald. Vervolgens wil ik erachter nog een leuk gehandletterd kaartje achter gaan doen! Maar voor vandaag ben ik er nu wel even klaar mee, dus van de week ‘s avonds weer verder, of anders volgende week!


Geef een reactie