Eerder deze week liet ik al mijn misvormde eerste poging zien, en vandaag is het tijd voor de misvormde poging 2, en de al wat beter gelukte poging 3.

Permanente markers

Vandaag had ik permanente markers gekocht. Ik wilde graag met een dunne punt, en die kon ik eigenlijk alleen bij de boek en buro vinden voor € 2,30. Aangezien ik dat toch net even wat te duur vond, zocht ik nog even verder, en toen kwam ik bij de Action een pakje van 4, best wel dun uitziende stiften tegen. Voor slechts 80 cent! Dat vond ik een net even wat betere deal dan 2,30, dus ik ging de gok aan.

Helaas, thuis aangekomen, bleek alleen hetgeen je vasthoudt wat dunner te zijn dan gemiddeld, de punt zelf was gewoon lekker dik! Hmm, niet echt geschikt voor het precisie werk wat ik in gedachten had.. Maar goed, ik heb ze nu toch gekocht, dus toch maar even uitproberen of dit dan op zn minst beter blijft zitten.

Aan de slag

Vandaag gewapend met een nieuw woord “HOERA”, begon ik weer te schetsen. Geen al te ingewikkeld ontwerpje, gewoon weer even aan het testen. Met veel moeite heb ik hem toch nog redelijk netjes overgetrokken met de veel te dikke stift. Oven aan, net ietsje warmer dan 150 graden en het folie er in. Hij begon aan de zijkanten alweer mooi te krullen, maar helaas… alleen de zijkanten! Het midden bleef doodleuk op de bakplaat liggen… GRRRR

Maar wat gaat er dan fout?

Ok, tijd voor een analyse.. Waarom het midden niet, en de buitenkanten wel? Kan het iets met de temperatuur te maken hebben? Toen bedacht ik me.. Ja, dat moet het zijn! De bakplaat doe ik namelijk gelijk met het folie er in, waardoor die nog koud is. Dat zal ervoor zorgen dat het midden niet goed werkt, doordat die minder warmte krijgt.

Poging 3

Tijd om deze theorie te testen! Redelijk snel had ik weer een nieuwe “HOERA” gemaakt. De oven weer aangezet, dit keer inclusief de bakplaat! Dit keer krulde hij ook veel sneller, maar nu ging hij wel iets te ver! Snel de oven open gedaan en weer beetje open gebogen voordat het straks een opgerolde hoera is en weer snel dicht.

Hij is nu inderdaad een stuk platter, maar toch niet helemaal happy. Weet iemand hoe ik een mooi resultaat kan krijgen?! Tips zijn meer dan welkom!

Het resultaat:


Geef een reactie