Een paar weken geleden zag ik zooo iets leuks op Facebook, iemand had sleutelhangers gehandletterd van krimpfolie!

Dat leek mij ook leuk om te doen! Dus gelijk het internet opgedoken om te achterhalen hoe je er aan komt.. Maar toen schrok ik wel een beetje, het is nog best duur! Je betaald namelijk ruim een euro per vel en dan komen er ook nog verzendkosten bij! Ze gaan per 4, dus in totaal betaal je dan 6 ,50 voor 4 velletjes, en dan krimpt het ook nog eens!

Maar goed, je raad het al, uiteindelijk heb ik het toch gekocht! Ik kon het toch niet laten!

En inmiddels zijn ze binnen, dus vandaag maar eens uitgeprobeerd! Om eerst maar met een originele tekst te beginnen heb ik eerst “keys” met potlood geschetst:

01

Vervolgens de folie er overheen gelegd en overgetrokken met pen:

02

Ik heb gewoon een fijnschrijver gebruikt. Ik las wel dat je een permanent marker moest gebruiker, maar die had ik net even niet liggen. En op internet had ik al gezien dat je best even moet uitproberen voor het echt lukt, dus dan kon ik ook wel even met een ander soort pen testen!

Het is wel heel glad materiaal, dus af en toe wel even lastig inkleuren.

Vervolgens was het oven tijd! Hij hoeft maar op 150 a 160 graden en ook niet zo lang. In de gebruiksaanwijzing staat dat je op als hij te veel krult hij te warm is, en als hij helemaal niet krimpt hij te koud is. Ik begon voorzichtig op 150 graden, maar niets gebeurde. Dus langzaam wat warmer gezet en toen begon hij te kronkelen en gek te doen! Het zag er echt heel maf uit! Maar volgens de gebruiksaanwijzing hoort het dus te krullen, en daarna wordt hij weer plat. Nog 10 seconden wachten en dan moet het klaar zijn.

Best snel na het kronkelen begon hij weer plat te worden, op 2 puntjes na.. Toen ik hem uit de oven haalde heb ik nog door iets zwaars er op te leggen het platter geprobeerd te maken, maar helaas is dat niet gelukt. Dit is het resultaat geworden:

03

Het resultaat is best grappig geworden, maar die 2 puntjes ziet er toch wel erg typisch uit… Verder heb ik ook spijt dat ik hem vierkant heb gehouden. Als ik hem zo zie had ik in ieder geval de puntjes wat moeten afronden, of anders gewoon ronder moeten maken. Verder kan je helaas het zwart er zo afvegen, dus een fijnschrijver werkt niet!

Maar al met al, best een leuke eerste poging!


Geef een reactie