Toen ik net begon met handletteren, dacht ik, ohh, hier heb je niet veel spullen voor nodig! Maar toen zag ik hier iets leuks, en daar iets leuks.. En toen had ik opeens toch veel spulletjes!

Ik had alleen niet echt een plek om het in op te ruimen, waardoor het meestal op een stapeltje naast de bank lag. Kortom, niet echt netjes. Dus toen ging ik op zoek naar een mooi ladenkastje of zo waar ik het in zou kunnen opbergen. Ik kon nog niet echt inspiratie vinden, tot ik bedacht, waarom niet in een tas? Dan kan ik alles ook lekker makkelijk oppakken en meenemen!

Een tas met vakjes

Mijn doel was een tas met zo veel mogelijk vakjes. Maar die zijn er niet zo veel, en als ze er zijn zijn ze duuuur! En ik had eigenlijk niet zo veel zin om er al te veel voor te betalen. Vandaar dat ik uiteindelijk heb gekozen voor een tas met 3 grote vakken en 2 kleine voorvakjes. Met het idee: ik vind wel een manier om er kleinere vakjes in te krijgen!

Inmiddels heb ik hem zo ingericht, dat 2 van de grote vakken (1 smalle en 1 brede) gebruikt worden voor boeken (de smalle) en tekenblokken (de brede). Maar ik dat andere brede vak wil ik graag vakjes maken. Op internet had ik al een leuke bag in bag gezien, maar het was toch niet helemaal wat ik zocht. En wat doe je als je niet kan vinden wat je zoekt? Precies, zelf maken!

Ehh, en hoe doe je dat dan?

Maare, ja.. Ik kan dus niet echt goed tassen maken of zo. Ik heb wel een keer een handtas gehaakt met zpagetti, maar dat is heel zwaar materiaal, en daarnaast zag ik het toch niet helemaal zitten om iets te gaan haken. Tijd om google om advies te vragen! En toen kwam ik bij een filmpje uit van iemand die met vilt werkte. Ze gebruikte dik vilt voor de tas zodat hij rechtop blijft staan, en dun vilt om vakjes te maken. Precies wat ik nodig heb! Maar goed.. dat alles met de hand naaien? Dat zie ik niet zitten…. En een naaimachine.. ehh…

Naaimachine

IMG_20170910_105948

Ik wist dat mijn moeder nog een naaimachine had staan die ze niet meer gebruikte, dus ik vroeg of ik deze mocht hebben. En dat mocht!

Dus ik kom thuis, open de doos, gelukkig er zit een gebruiksaanwijzing bij! Maar, ehh, huh?! Nog best ingewikkeld!

Inmiddels had ik hem al bijna 2 weken in huis, maar ik was het elke keer aan het uitstellen. Oke, ik was ook druk met allerlei afspraken ’s avonds en in het weekend, maar eerlijk gezegd had ik best eerder een gaatje kunnen maken. Maar gisteren hadden we niets op de planning staan, dus toen moest ik er toch echt aan geloven. Ik pakte de naaikoffer van mijn moeder erbij, en ik pakte zwart garen. Oke, die moest dus bovenop, en dan moet hij achter het wielte bovenin aan de achterkant en dan langs dat dingetje, dan daar door heen… Het was even puzzelen en goed de gebruiksaanwijzing bekijken, maar het is me gelukt!

Oefen lapje

3551680373787052741-account_id1.jpg

Op advies van mijn schoonmoeder begon ik met een proeflapje. Na een hoop gedoe was het me eindelijk gelukt om de onderste draad ook naar boven te krijgen, kortom, tijd voor een proeflapje, en tadaaa, is het niet ge-wel-dig geworden?!

Ik was in ieder geval trots! Mijn allereerste poging om te naaien met een naaimachine!

 

Tijd voor het echte werk

Na wat teken en reken werk had ik een mooi ontwerp bedacht, ik ging aan de slag met mijn schaar en daar lagen 2 lappen: 1 dik vilt, en 1 dun vilt. Eerst heb ik alle vakjes uitgemeten en vastgezet met naalden (Blijkbaar bewaart mijn moeder haar spelden niet in haar naaikoffer).

IMG_20170910_213943Vervolgens was het naaimachine tijd! Na heel wat gevecht, waarbij elke keer het draad afbrak, ik opeens een baard van garen aan de onderkant had zitten (geeeen idee hoe ik dat voor elkaar kreeg), stukjes die maar voor de helft gestikt werden en opeens niet meer (blijkbaar was de onderdraad op…) en heeel veel keren dat  ik dacht dat ik aan het naaien was, dat er eigenlijk niets gebeurde. Ik snap nog steeds niet hoe de meeste dingen zijn fout gegaan, maaaarrrrrr, het is gelukt! Toen de zakjes gemaakt waren, was het tijd om de tas zelf dicht te naaien, dat was inmiddels een fluitje van een cent, (mits je het belangrijk vind dat alles keurig netjes recht is….).

IMG_20170910_233613En natuurlijk even testen of alle spulletjes er wel in passen en de handvatten eruit knippen en hij is klaar:

IMG_20170911_203349

En zo ziet het eruit in mijn tas, helemaal blij!

IMG_20170911_203444

 


Geef een reactie