Zoals ik gisterenavond al heb gepost, het was eindelijk tijd om mijn lettermallen te gaan maken! Ik moet alleen de “C” nog even perfectioneren, maar die heb ik gisteren nog wat groter moeten maken met gips, waardoor die nog niet droog genoeg is om bij te schaven. Maar goed, ik ga toch niet het hele alfabet in 1x maken, dus waarom wachten?

Mocht je dat blog niet gelezen hebben, ik had wat probleempjes met het vastmaken van de letters aan de onderkant. Doe ik dat niet, dan kunnen ze gaan drijven, en dan heb ik een halve pot gietrubber weggegooid (a 27 euro). Gelukkig is mijn man erg handig met het verzinnen van oplossingen, en zijn drijvende letters voorkomen!

Dingen die fout konden gaan

Aangezien ik dit nog nooit eerder gedaan had, was ik best wel een beetje bang dat het niet goed zou komen. Wat bijvoorbeeld als de lijm waarmee de letters zaten vastgeplakt toch loslieten en zouden gaan drijven? Of dat als ik het straks los haal en het gips wil niet loslaten? Of misschien is het toch niet goed gegaan in de verhoudingen tussen de 2 elementen waaruit het gietrubber bestaat!! Kortom, genoeg dingen om wakker van te liggen..  Vanmorgen was ik al om 6 uur wakker, en ik werd wakker met de gedachte: zal het gelukt zijn!

Maar mijn man lag nog lekker te slapen en hij moet vandaag werken. En hij heeft ook nog eens een hele drukke dag! Hij zal het me dus niet in dank afnemen als ik ervoor kies om ruim een uur eerder op te staan, waar hij gegarandeerd wakker van wordt. Dus lag ik daar, beetje te staren naar het plafond, te bedenken wat er ook al weer allemaal fout zou kunnen gaan. En toen ging zijn wekker! Hij begon een beetje wakker te worden, jaa, nu mag ik! Dus ik sprong zo ongeveer uit bed, deed mijn badjas aan, en rende zo ongeveer de keuken in. De mal lag er in ieder geval nog net zo bij als toen ik naar bed ging!

De onthulling

Gelukkig had ik alles goed afgeplakt, waardoor het een paar minuten duurde voor ik eindelijk het L-profiel van de zijkanten verwijderd had. Het gietrubber was er helemaal onderdoor gegaan, waardoor de mal aan alle kanten vleugeltjes gekregen had. Nadat ik één hoekje los had gekregen wist ik het al: het is gelukt! De mal ging zonder problemen van de onderkant af en vervolgens ook zonder problemen van de letter! De letters met een gaatje waren even iets lastiger, ik zag het midden stukje helemaal uitrekken, en die mag natuurlijk niet kapot! Dus daar moest ik even de letters loshalen zodat ik de siliconen even van de onderkant kon loshalen. Met dit als resultaat:

j tot r los

Zoals je ziet, is het nog wel een beetje rommelig! Toen het nog vloeibaar was, wist het zo ongeveer elk gaatje op te vullen waar hij bij kon. Na ongeveer een half uur met een mesje aan de slag te gaan, zag het er zo uit:

j tot r klaar

Kortom, ik ben helemaal happy! Vandaag en morgen de andere 2 maken en dan is het alfabet compleet!! Uiteindelijk wil ik nog een 2e batch maken, zodat ik de meeste woorden in één keer kan maken. Heel veel woorden hebben immers dubbele letters. Maar daar heb ik op dit moment niet genoeg voorraad voor, dus eerst maar eens kijken hoe dit gaat of het echt nodig is!!

Testen

En nu komt het moment van de waarheid… Hoe ziet een zeepje eruit? Nu ik dit blog aan het schrijven ben, heb ik dat nog niet getest. Maar dat ga ik nu doen! Wish me luck!!

******

Ok, de gietzeep is er in gegoten! Ik wilde het liefst alvast een paar letters van mijn naam doen, maar ook een woord maken. Dat is gelukt! Ik heb het woordje “Rok” gemaakt… Dus alvast de helft van mijn naam! (Rosa)

******

De zeep is inmiddels hard genoeg geworden, dus ik kan ze uit de mal halen. En dat gaat makkelijk! De mal beweegt heel makkelijk, waardoor ik de letters er zo uit heb.

En zo… tromgeroffel…. zien de eerste letters er uit!

rok


1 reactie

wannderful · juni 30, 2017 op 9:13 pm

Wauw! Knap!

Geef een reactie