Wat ik zo leuk vind aan handlettering, is dat er van alles kan en mag. Eén van de mooie lettertypes vind ik toch wel brushletters, en dan met voorkeur met van die sierlijke extra lange lijntjes. Ik weet zo even niet hoe het heet in het Nederlands, maar in het Engels noemen ze het flourishes. Alleen als je dat vertaald naar het Nederlands, betekent het “bloeit”…. Niet helemaal wat ik hier bedoel!

Inmiddels volg ik One Artsy Mama alweer een tijdje op Facebook, en toen er een post voorbij kwam met een flourishes tutorial werd ik natuurlijk helemaal happy! Dit is de link naar de tutorial

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik eerst alles bekeken voordat ik aan de slag ging. Oh, is dat alles?! dacht ik toen nog.. Best een makkie!

Blijkt toch stiekem wel een beetje tegen te vallen, dat makkie.. Weer zoiets dat je echt even in de vingers moet krijgen voor het er soepel uitkomt. Om het goed te oefenen heb ik vervolgens wat lege a4tjes erbij gepakt, en heb ik ze helemaal vol geschreven! Haar volgende flourishes tutorial staat alweer online, dus die binnenkort er ook maar even bij pakken!

flourishes


Geef een reactie