Gisteren was het heeerlijk weer, en ik kon gewoon niet stilzitten! Het begon toen ik naar het balkon liep en ik eigenlijk het liefst weer rechtsomkeert wilde maken door hoe rommelig het er was. Maar eigenlijk wilde ik ook helemaal niet weg daar: het zonnetje scheen daar al heerlijk en het was nog niet zo heet. Dus besloot ik dan maar wat aan de rommel te doen.

Ik begon makkelijk, met de plantenbak! Ik heb daar witte aardbeien in zitten en die zijn niet kapot te krijgen! Niet dat ik mn best doe om ze kapot te krijgen, maar ik heb gewoon niet van die groene vingers én ik kom bijna nooit op het balkon. Hij is namelijk zo klein, dat je er niet echt lekker kan zitten.

Ik kwam een beukenboompje tegen die ik er maar beter even uit kan halen. Verder verwijderde ik de mos die er al 2 a 3 jaar in zit en kwam er achter dat er dan niet zo veel grond overblijft.. Gelukkig hebben we nog een zak potgrond! Verder nog even de bak schoongemaakt, waarbij het erg fijn is dat het witte bakje losgemaakt kan worden. Een before and after foto:

Vervolgens was de vloer aan de beurt. Eerst alle blaadjes en troepjes opvegen en in een vuilniszak doen. Een andere bak met een aardbeien plant die het niet overleefd heeft leeg gegooid in de zak (die stond onder het afdak, dus geen hulp van moeder natuur met water geven). Daarna met een luiwagen de grond geschrobd en daarna met een oude dweil weer drooggemaakt. Stukken beter!

Ik was helemaal in de schoonmaak-zone, dus besloot ik mijn emmertje mee naar de galerij te nemen. Tijd om die ramen eens te zemen! Dat was ook al weer een tijdje geleden, dus dat kon zeker geen kwaad. Maar het mooiste resultaat waren toch wel het plafond en de grond. De grond doen we sowieso elk jaar wel een keer, maar dat plafond hebben we in de tijd dat we hier wonen nog nooit gedaan (8 jaar inmiddels). We dachten in eerste instantie ook dat het onmogelijk zou zijn en dat we misschien wel zouden moeten gaan verven. Maar onze buren zijn vorig jaar verhuisd, en zij hebben het toen ook gedaan. Als zij het kunnen, moeten wij het ook kunnen!

Dus daar stond ik dan, op mn ladder dicht bij de reling (super eng!), en wat blijkt? Het ging er super makkelijk vanaf! Dus geen lelijke zwarte vliegenpoep-stipjes meer, maar een mooi wit plafond op de galerij:

Nou moet ik wel zeggen.. Super makkelijk wil nog niet zeggen dat het snel gedaan is hoor… Maar de galerij en het balkon zijn wel helemaal klaar voor de zomer!

En hebben jullie nog leuke dingen gedaan dit weekend?


Geef een reactie