Ik ben er achter gekomen dat ik zeepjes maken toch wel erg leuk vind, dus heb ik alweer een nieuwe lading besteld! Mn eerste kilo was al bijna op, en de zeep-grondstof handel is niet zo vlot, dus ik besloot alvast wat nieuws te bestellen! Dit keer bij de Soap Queen. De vorige keer had ik de fout gemaakt om mijn pakketje via Kiala te laten bezorgen. Die hebben het pakketje ruim een week in hun magazijn gehouden, dus nu koos ik toch maar voor PostNL. Hierdoor had ik ook een ruimere keuze in webwinkels, vandaar dat ik nu voor een andere koos!

Maar goed, Soap Queen dus. Een hele uitgebreide webshop, met ook de keuze tussen transparante en witte zeep! Transparant vind ik erg mooi, maar ik was ook wel benieuwd hoe die witte zeep werkt. Vandaar van beide een kilo besteld. Verder nog 2 nieuwe kleurtjes besteld, groen en donker paars/zwart. En ik dacht eens vrolijk te doen door wat glitters mee te bestellen! Een neutrale zilveren en een vrolijke roze. Oh ja, en ik heb een flesje alcohol mee besteld om eventuele belletjes weg te spuiten.

IMG_20170522_102017.jpg

Op dinsdag had ik het besteld en zaterdags had ik het binnen. Keurig binnen de beloofde 3 tot 6 werkdagen dus!

Het bakje met de eerste kilo gietzeep, was nog niet helemaal leeg, dus ik besloot om eerst die even op te maken. daarna zou ik dan gelijk weer een mooi bakje hebben waar ik de kleine kleurstof-flesjes in kan bewaren! Veel vormpjes heb ik nog niet in huis, dus ik ben weer aan de slag gegaan met mn appeltjes.

Ik heb 2 smelt pannetjes, dus heb ik ze beide op het vuur gezet, zo kan ik meer zeep in één keer smelten, maar toch meerdere kleuren proberen. Ik begon eerst met een transparante en roze glitters. Toen ik er daar 4 van gemaakt had, deed ik er nog een druppeltje roze kleurstof erbij, om ze helemaal zoet te maken! De glitters zijn nog aardig verdeeld, maar ik merk wel dat het bovenste randje glitterloos is.

IMG_20170522_092025

Daarna wilde ik mn donker paars/ zwart uit proberen. Dat is niet helemaal gegaan zoals ik wilde, want ik wilde ook een zeepje maken die wat lichter paars was. Helaas schoot ik een beetje uit met de druppeltjes, dus dat is niet gelukt! Ik heb een zwart appeltje gemaakt en nog een zwarte maar dan met zilveren glittertjes. Alleen ook daar schoot ik echt heel erg mee uit! En op de één of andere manier is het ook niet helemaal goed gegaan in het appeltje, want alle glitters zitten aan de onderkant (of eigenlijk de bovenkant, want je draait hem natuurlijk om). Dit is het resultaat:

IMG_20170522_092241

Naast appeltjes had ik nu ook een vierkante, hard plastic ijsblokjesvorm gepakt. Deze is een beetje schuin aan de onderkant, waardoor je een diamantachtig figuurtje krijgt. Onderin deed ik wat roze en daarboven donkerpaars. Het idee was heel leuk, maar dat harde plastic werkt niet mee! Ik heb geprobeerd om hem aan de buitenkant warm te maken in de hoop dat het er dan uit zou glijden, maar er kwam alleen wat gesmolten zeep uit. Verder bleef het zeepje lekker zitten waar hij zat! Uiteindelijk met een mesje het eruit moeten halen. De glitters zijn bij deze gelukkig wel beter verdeeld!

IMG_20170522_092132

Eén kant is nog wel goed geworden, maar de andere kant ziet er toch wat minder uit:

IMG_20170522_092203

Maar goed, wel weer even leuk kunnen spelen met zeep! Binnenkort wil ik ook weer aan de slag gaan om mallen te maken voor de rest van het alfabet. Maar dan moet ik even een rustig avondje hebben om daarmee van start te gaan!


Geef een reactie