Zoals je hebt kunnen volgen op mijn blog, heb ik voor moederdag zeepletters gemaakt! Vandaag is dan e i n d e l i j k de dag dat ik ze aan mijn moeder, maar ook mijn schoonmoeder mag gaan geven! Dus tijd om ze eens leuk in te gaan pakken en er een leuk kaartje bij te maken.

Dit is het eindresultaat geworden:

moederdag2.jpg

Heel erg blij met dit resultaat!

De letters zelf heb ik dus van gietzeep en een kleurstofje gemaakt. Vervolgens heb ik een stukje karton ingepakt met bruin (inpak)papier.

Voordat ik de achterkant vast maakte, heb ik eerst de letters vastgemaakt met het metalen dingetje dat bij onder andere bij broodzakjes zit. In mijn geval heb ik die van een vuilniszak gepakt, omdat dit wat langer zijn! Het witte heb ik er af gehaald, even wat gaatjes met een schaar geprikt in het karton, en alles vastgemaakt.

Om te voorkomen dat het aan de achterkant gaat prikken, heb ik er even een plakbandje op geplakt. Vervolgens de achterkant ook dichtgemaakt, zodat het allemaal netjes eruit ziet.

Om het een beetje op te vrolijken heb ik er nog een paar takjes en bloemetjes bij gedoodled, en toen hoefde ik alleen nog een plasticje er omheen te doen om het leuk af te werken.

Nog even een close-up van de kaart:

voor mama


Geef een reactie