Eindelijk! Na anderhalve week wachten is dan eindelijk de gietzeep binnen! Volgende keer als ik iets bestel, denk ik extra goed na of ik kies voor bezorging via Kiala…

Maar goed, het is dus eindelijk binnen! Geen idee waar ik het over heb? Voor moederdag ga ik letters van zeep maken! Hier vind je de andere blogs die ik hierover geschreven heb.

Gewapend met een au bain marie pannetje, gietzeep, kleurstof, geurolie en mijn zelfgemaakte mallen, kan ik eindelijk van start met de laatste stap.

IMG_20170503_202331

Ik begon met een gedeelte van de zeep in stukjes te snijden. Vervolgens heb ik deze in de au bain marie pan gedaan die ik in een pan met warm water heb gehangen. Na een eeuwigheid (een paar minuten), was het gesmolten en kon ik de geur en kleurstof toevoegen. De zeep goot ik in de mallen, en toen was het afwachten!

Na ongeveer een uur was het hard genoeg en mocht het eruit, spannend!!

Het eindresultaat is niets zo strak en glas als ik gehoopt had, maar toch wel heel erg leuk!! Iets wat zelfgemaakt is, is toch altijd een stuk leuker voor moederdag dan iets wat gekocht is vind ik 🙂

Ik heb hem in 2 kleuren gemaakt, hier het resultaat:

Lief toch?! Nu nog een mooie manier vinden om het in te pakken, leuk handletterkaartje erbij, en wij zijn helemaal klaar voor moederdag!

Conclusie

  • Met gietzeep je eigen zeepjes maken is super makkelijk! Binnen een uur had ik het gesmolten, in de mal gegoten en hard laten worden. En het is echt zo makkelijk als het klinkt!
  • De mallen waren niet super goed gelukt, waardoor ik hier en daar een beetje bij moest snijden, maar gelukkig was dat erg makkelijk om te doen!
  • Je kan precies de structuur van de klei terugzien in de zeepjes. Achteraf gezien was klei misschien toch niet het beste materiaal hiervoor.
  • Ondanks dat het er niet zo strak en glad uitziet, ben ik er heel erg blij mee! En ik vond het zo leuk dat ik ga kijken of ik dit idee kan perfectioneren 🙂

Geef een reactie