Ik ben abcal een tijdje niet al te happy met mijn eigen handschrift. En aangezien ik nu bijna dagelijks bezig ben met mooi schrijven, vind ik het tijd worden om dan ook maar eens mijn normale handschrift aan te pakken.

Via pinterest ben ik op de website van “One Artsy Mama” uitgekomen. En daar vond ik een leuk handschrift dat ik nu aan het oefenen ben. Rechts een plaatje van het hele alfabet, en hieronder een oefensheet waarmee ik de letters mee aan het oefenen ben:

IMG_20170428_131233

Vind je dit ook een leuk handschrift? Of het nu is om je eigen handschrift mee te vervangen, of om te gebruiken voor handletteren, klik hier om de oefensheets zoals hierboven van haar te downloaden!

Verder is haar website sowieso een goudmijn voor de beginnende handletteraar. Op haar websites zijn verschillende tutorials te vinden die je erg goed op weg helpen. Ze geeft je bijvoorbeeld verschillende oefeningen en verzoekt je eigenlijk om echt bij de basis te beginnen en om veel te herhalen. Het liefst twee pagina’s vol met dezelfde beweging, om de beweging voortaan op de automatische piloot te kunnen maken. Als je namelijk begint met een brushpen of een penseel, dan is het nogal wat nadenken wanneer je nu moet drukken of juist niet hard moet drukken om de juiste dikte te krijgen. Hij staat bij mij in ieder geval in mijn favorieten!


Geef een reactie