pennen16 april heb ik nieuwe “pennen” besteld. Het zijn eigenlijk verfkwasten met een waterreservoir erin. Hierdoor heb je geen apart waterbakje nodig als je met waterverf gaat werken! Klik hier voor de link naar aliexpress. Zoals je ziet zijn er 3 verschillende maten. De één wat groter dan de andere.

Aangezien ze uit China moesten komen, zijn ze even onderweg geweest, maar gisteren zijn ze eindelijk binnen gekomen! Vandaag gelijk even uitgeprobeerd, en tot nu toe vind ik het erg leuk!

Mijn eerste ervaring:

Vullen met water: Eerst had ik wel moeite om bij het waterreservoir te komen. Wat blijkt, je moet de andere kant opdraaien dan je gewend bent! Heel onnatuurlijk.. Maar toen ik dat eenmaal wist, had ik hem zo gevuld met water.

Het gebruik: Toen ik hem gevuld had, liep ik tegen het volgende probleem aan… Hoe krijg ik dat water bij de kwast?! Gelukkig was dat probleem ook snel opgelost, even knijpen in het reservoir!

Met mijn waterverf bakje en papier kon ik vervolgens aan de slag. Ik ben nog niet zo goed met de techniek van de brushpen/penseel, maar de pen schrijft erg fijn, dus ik kan hier wel goed mee oefenen.

Verf raakt snel op: Waar ik alleen nog even aan moet wennen, is dat je nu steeds verf moet halen, omdat hij uiteraard lichter wordt. Heel normaal voor een penseel, maar dat hoeft met een brushpen natuurlijk niet! Dus nog even oefenen wanneer ik dat precies moet doen, zonder dat het er raar uitkomt te zien. Het is alweer even geleden dat ik met waterverf gespeeld heb… hihi

Snel te veel water: Ander dingetje waar ik nog mee aan het puzzelen ben, is hoe ik ervoor zorg dat ik niet te veel water krijg. Vooral bij de grootse pen, waar het gaatje wat groter is, komt er nogal eens wat te veel water bij! En dat zorgt niet echt voor een mooi resultaat. In de foto hieronder zie je dat het woord verf bijvoorbeeld met te veel water is geschreven. Niet helemaal goed gelukt!

Kortom, erg geslaagd voor €1,50! Wel goed oefenen voor ik er wat moois mee kan maken, maar dan heb ik weer wat te doen komende tijd 🙂

waterverf


Geef een reactie