Ik merk dat ik het zelf best lasting vind om zelf nieuwe fonts te verzinnen. Voor inspiratie zit ik regelmatig op pinterest. Daar heb ik voor het handletteren 3 verschillende borden aangemaakt:

  1. Met mooie handletterplaatjes,
  2. Voor leuke alfabetten
  3. Voor plaatjes met 50 varianten van 1 specifieke letter

Vandaag zat ik ook te bedenken dat er natuurlijk ook heel veel computer lettertypes bestaan. Dus ik dook net even Word in om eens te kijken welke daar eigenlijk staan. Ik typte het alphabet 1x met hoofdletters, 1x met kleine letters. Daarachter nog alle cijfers. Vervolgens alles selecteren en de lijst met lettertypes uitvouwen. Zodra je over een lettertype beweegt, wordt ook automatisch de tekst al in dat lettertype gezet!

Als je tussen de bestaande lettertypes geen leuke kan vinden, kan je ook nog eens het internet op duiken. Er zijn veel websites te vinden waar je gratis (en legaal) fonts kan downloaden. Twee voorbeelden: www.1001freefonts.com en www.dafont.com.

Daar kan je gratis fonts downloaden en installeren. En dan komen ze ook in bijvoorbeeld Word te voorschijn. Vandaag heb ik zes leuke uitgezocht. Sommige om te kopiëren, sommige om het idee te gebruiken voor een ander lettertype. Dit zijn ze (klik op het plaatje voor een vergroting):


2 reacties

sweethandlettering · april 25, 2017 op 11:02 am

Ik print vaak gewoon heel vaak het alfabet uit in verschillende fonts. Wat ook helpt misschien is het zoeken naar free practise sheets voor handlettering of brushlettering. Die kun je printen en oefenen. Super handig!

    Rosa · april 25, 2017 op 10:22 am

    Ik teken ze nu eigenlijk altijd na, maar printen is misschien wel een beter idee ja! Misschien word ik dan ook gelijk beter in het lijntjes overtrekken van potlood naar fijnschrijver!
    Bedankt voor de tip!

Geef een reactie