Terwijl ik aan het wachten ben tot mijn klei voor de zeepletters goed gedroogd is (zie vorige 2 blogs), wil ik me even op iets anders concentreren. Vaak zie je bij lettering dat er ook bij getekend wordt. Aangezien ik, ehh, niet zo goed kan tekenen… boek cartoonwil ik daar ook wat aandacht aan besteden. Vandaar dat ik vandaag een boek heb gekocht: “Cartoon- en animatietekenen“. Voor maar 5 euro bij de Boekenvoordeel!

In dit boek worden verschillende stijlen besproken en wordt er ook aandacht gegeven hoe je bijvoorbeeld verschillende uitdrukkingen kan tekenen. Verder dan de 1e 2 pagina’s ben ik nog niet gekomen, omdat ik ook even wilde oefenen met die verschillende uitdrukkingen! Wat ik wel jammer vind, is dat het boek de uitdrukkingen alleen met de ogen laat zien. De rest van het gezicht laten ze niet zien, terwijl dat toch ook een best belangrijk onderdeel is! Ik heb dus de ogen geprobeerd te plakken in een gezichtje. Nog best lastig zonder voorbeeld, maar in de meeste gevallen is het best goed gegaan, al zeg ik het zelf! Alleen het typetje “giechelend” lukte me echt niet. Boos  vond ik toch wel het lastigst van degene die wel gelukt zijn, maar inmiddels ben ik daar toch tevreden mee! Dit is het resultaat van een avondje tekenen:

schetsen 2


Geef een reactie