(Lees de andere blogs over zeepletters hier)

Eindelijk vrijdagavond, koopavond! Op de weg terug naar huis vanuit mijn werk, ben ik langs de Hema geweest om de boetseerklei te kopen. Ik moet wel zeggen, van het plaatje op internet (link), kreeg ik het gevoel dat hij best groot was. In het echt vond ik hem toch wel wat kleiner! (17x7cm). Voor de zekerheid heb ik er één extra gekocht. Mocht het niet nodig zijn, heb ik altijd het bonnetje nog!

Vandaag had ik nog een extra schets gemaakt voor de letters waar ik vanavond mee begon. Maar die bleek toch iets te kronkelig te zijn. Ik verwacht dat dat niet zo verstandig is. Uiteindelijk heb ik voor ontwerp 3 van woensdag gekozen, alleen heb ik de “f” iets aangepast zodat hij niet zo lang is.

Het was even prutsen, schetsen is een stuk makkelijk! Maar uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat! Wel was het best brokkelig, waardoor ik wel wat water gebruikt heb om het gladder te maken. Ik ben een beetje bang dat dat er wel voor zorgt dat hij uiteindelijk toch nog gaat barsten. Het water zal namelijk gaan verdampen tijdens het drogen! Maar dat zal ik morgen, of overmorgen (of over-overmorgen?) wel zien!

Dit is het eindresultaat:

lief van klei

Zo, dus dat waren mijn eerste 2 stappen van mijn “plan van aanpak” voor mijn zeepletters. De gietzeep en kleurstoffen zijn inmiddels besteld, geurolie had ik toevallig in huis. Morgen ga ik denk ik even een test doen om een siliconen mal te maken van siliconenkit, en dan als de klei genoeg gedroogd is ga ik de echte mallen maken!

Volg me om automatisch bericht te krijgen van het resultaat!


Geef een reactie