Gisterenavond las ik op een blog op yoo.rs de tip om 3 gratis lessen te volgen in “schrijven met penseel” (link). Eerst dacht ik, neee, ik wil niet met een penseel schrijven, maar met een pen of een stift! Blijkt dus dat die brush pen die ik maandag gekocht heb, hetzelfde werkt als een penseel!

IMG_20170417_163311Karin Joan legt op een hele simpele manier uit hoe de basis in elkaar zit, maar wel op een hele blije manier (voor mij misschien iets te blij, maar liever dat, dan een chagrijnig persoon!) Het zag er heel makkelijk uit, dus vol vertrouwen begon ik aan haar oefening:schuine lijn naar rechtsboven, ronde bocht en schuine lijn weer naar beneden. En dat de hele regel vol! Dat valt nog best tegen! Elke beweging naar boven mag je niet hard drukken, zodat je een dunne lijn krijgt. Alle bewegingen naar beneden moet je juist wel hard drukken, waardoor je zo’n mooie geaccentueerde lijn krijgt. Dat kan ik duidelijk nog niet op de automatische piloot, waardoor ik heel erg aan het nadenken ben: wanneer ik hard of zacht moet drukken, welke kant ik op moet, proberen niet te bibberen en een mooie rechte lijn maken… Pff, valt nog best tegen! Na de V achtige tekens, kwam in les 2 de “l” aan bod. Eigenlijk hoorde je een aantal a4tjes te vullen totdat je hem helemaal foutloos kon, maar daar heb ik het geduld niet voor!

IMG_20170413_213924Maar ondanks dat ik niet zo veel geduld heb om de oefening echt te blijven doen tot ik het helemaal goed kan, wordt het wel al beter. Rechts een voorbeeldje van een tekst die ik even geprobeerd had.

Onderstaande foto was een poging om een tekst in een rondje te schrijven, niet slecht toch?IMG_20170413_221948


Geef een reactie