Vandaag was ik vrij, waardoor ik me eens kon gaan verdiepen in het boek “Handlettering doe je zo”. Tenminste, dat was de bedoeling! Iets met, niet de rust om stap voor stap aan de slag te gaan!

Als ik ’s avonds in bed lig, dan denk ik altijd weer even na over wat er die dag gebeurd is. Meestal resulteert dat in dingen die ik snel nog even aan mijn half slapende man wil vertellen. Maar gisterenavond zat ik allerlei leuke dingen te verzinnen wat ik zou kunnen doen met handletteren. Ik hou zelf erg van felle kleuren, dus niet heel gek dat ik er opeens aan dacht om waterverf te gaan kopen. Bij de Hema heb ik bij de kinderafdeling een doosje met 12 kleuren gekocht, en wat extra kwastjes in verschillende maten.

Aan de slag

Het eerste wat ik wilde doen, was een tekst met een klein kleur accentje. En de tekstwinnaar voor mijn allereerste lettering spreuk is gewoorden: “Home is where you are”. Misschien een beetje een afgezaagde tekst, maar ik blijf hem mooi en lief vinden. Met het basisschool-aan-elkaar-schrijf handschrift heb ik de tekst geschreven en een hartje maakte het af! Stiekem best een beetje trots op mijn eerste kunstwerk!

Daarna heb ik nog wat zitten uitproberen met verschillende lettertypes. Echt leuk om te doen dit! Voordat ik het wist was het alweer 5 uur, en moest ik gaan koken.. Vanavond had ik werkoverleg, waardoor ik om kwart over 6 alweer de deur uit moest.

Het resultaat van dag 1, lettering + waterverf:


Geef een reactie