En daar stond ik dan, tussen allemaal boeken over handletteren. Wat is nou een goede start? Welk boek gaat mij helpen de kunst van het handletteren te beheersen?  En toen kwam de verkoopster op ons af. Of ik wist wat handlettering was? Uitgelegd dat ik het nog niet kende, en toen begon ze me er meer over te vertellen. Onder andere over verschillende pennen, stiften en andere methodes. Een paar minuten later stond ik dus buiten met een nieuwe hobby, inclusief boek, stift, fijnschrijver, een potlood en een gum.

Om gelijk goed van start te gaan, heb ik het advies van de verkoper van Pipoos opgevolgd door voor goed materiaal te kiezen. Omdat ik nog niet zeker wist of dit echt mijn nieuwe hobby zou gaan worden, wilde ik niet al te veel gaan kopen. Uiteindelijk heb ik het volgende gekocht:

start

Toen we einde van de middag thuis kwamen, ben ik gelijk in het boek gedoken. We waren nog even langs de action gegaan om een schetsboek en een liniaal te kopen, dus ik had genoeg om van start te gaan.

Eerst maar eens het alfabet geoefend op verschillende manieren! Dikkere letters, holle letters.. Alles is natuurlijk mogelijk! Van het boek heb ik ook gelijk wat serif en sans serif betekend (zal je ongetwijfeld ook wel eens in een lettertype op je computer hebben zien staan). Serif betekent “schreef” in het Frans, dat zijn de extra streepjes aan de uiteindes van de letters (vanaf regel 3 hieronder). Sans betekent “zonder”, dus geen streepjes/schreven.

abc


Geef een reactie